top of page

Uitgaven

Producten

Samen Ontdekken

Met het studiemateriaal van Samen Ontdekken leer je met de hele gemeente om het geloof praktisch toe te passen in het dagelijkse leven. Iedereen kan meedoen, al vanaf 6 to 99 jaar!

 

Samen Ontdekken is een praktische methode om de Bijbel samen te onderzoeken. Door middel van twaalf bijeenkomsten raakt jong en oud met elkaar in gesprek over het geloof en worden er nieuwe verbindingen tussen verschillende generaties gelegd. De grote verscheidenheid in gaven, talenten en ervaringen binnen de groep, maakt dit programma zo waardevol.

Bekijk product

Gebedenboekjes

Gebedenboekjes voor pre-teens

In de gebedenboeken, voor alle seizoenen, staan gebeden rondom 10 thema’s voor kinderen van ongeveer 10-12 jaar. Kinderen kunnen leren om (hardop) te bidden in een groep op school of in de kerk. En ook in het gezin kunnen de gebeden stimuleren om samen te bidden.

Bekijk gebedenboekjes

Boeken en methodes voor geloofsonderricht

Follow-Up!

In de serie van Follow-Up! heb ik meegewerkt aan verschillende methodes die geschikt zijn voor diverse leeftijden en niveaus. Er is altijd een redactie team wat achter me staat vanuit de uitgever Buijten en Schipperheijn. Het team bestaat uit theologen, predikanten en een kerkelijk werker uit de verschillende gereformeerde kerken. (Nederlands Gereformeerd, Christelijk Gereformeerd en Gereformeerd Vrijgemaakt.)

He Lives!

He Lives! deel 1 en 2 Bijbelonderwijs voor kinderen van groep 7 en 8. Het is te gebruiken voor zondagsschool, kinderclubs en op de basisschool. Kinderen maken op een eigentijdse manier kennis met verschillende personen uit de Bijbel. De methode lijkt op sociale media; belangrijke personen uit de Bijbel schrijven een blog over een gebeurtenis in hun leven. In één oogopslag zie je wie vrienden van hem of haar zijn. Via speelse opdrachten leren kinderen meer over het leven van mannen en vrouwen uit zowel het Oude als Nieuwe Testament.

Bekijk He Lives!

Follow-Up! is een populaire catechesemethode. De methode bestaat uit 7 delen toegankelijk catechesemateriaal voor jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar.
De inhoud is eigentijds en direct toegankelijk voor alle jongeren. Sommige opdrachten zijn voor jongeren die moeilijk kunnen leren en er zijn opdrachten voor hoogbegaafde jongeren.
Ook is er veel digitaal materiaal beschikbaar.

Bekijk Follow-Up!

Bijzonder!

Bijzonder! is een methode voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. De methode maakt een praktische toepassing van het dagelijkse leven samen met God. De methode is meer dan een boek. Je krijgt er veel materiaal bij zodat de structuur en visualisatie voor de deelnemers direct zichtbaar is. Er zijn inmiddels vijf delen verschenen.

Bekijk Bijzonder!

In ontwikkeling

Werkvormendoos

Inmiddels in een ver gevorderd stadium is de werkvormendoos. Dit is een doos die binnen allerlei kerkelijke groepen gebruikt kan worden. Boordevol werkvormen! Zodra er meer bekend is over de uitgave van deze doos is, meld ik het op de site. Als je belangstelling hebt, hoor ik het graag!

Contact

Portal voor mensen met een verstandelijke beperking

Portal

Op de site opkijken.nl heb ik veel informatie geschreven voor geloofsonderwijs aan mensen met een sociale- en verstandelijke beperking.

Bekijk het portal

Catechisatie en vereniging

Catechisatie en Jeugdclub

Ik geef al meer dan 15 jaar catechese en vereniging (of geloofscave). Op dit moment geef ik geloofscave in de Kandelaar in Amersfoort-Centrum aan twee groepen, en in Vathorst geef ik een groep 16- jarigen catechisatie.

Cursussen en trainingen

Spreken

Ik heb ruime ervaringen in het geven van cursussen en trainingen. Dit doe ik voor catecheseteams en jongerenwerkers. Maar ook op beursen en scholen kom ik spreken. Een overzicht van de cursussen en trainingen die ik geef vind je hier.

Bekijk het portal

Bijbel als Basis

Godsdienst methode voor in de klas

Samen met Pauline Buit heb ik de godsdienstmethode ‘Bijbel als Basis’ voor het voortgezet onderwijs geschreven. Juist de verschillende werkvormen en het uitwerken van de Bijbelse thema’s in verschillende niveaus komen in deze methode sterk naar voren.

Bekijk Bijbel als Basis

Cursussen en trainingen

Spreken

Media Op 28 september 2015 was ik samen met mijn maatje Femke te zien in het programma Geloof en een Hoop Liefde (vanaf 18 minuten 50 sec.) van de EO. Hella plukt in de Puttense pluktuin bloemen met José Korsaan. Zij wil niets liever dan mensen op hun eigen niveau over God vertellen. ‘Jezus is voor ons allemaal gestorven. Het geloof moet voor iedereen begrijpelijk zijn, van hoogbegaafden tot gehandicapten.’ José ontwikkelde een lesmethode om aan dit verlangen handen en voeten te geven. Hella ontdekt hoe zij hiertoe gekomen is.

Bekijk de aflevering

bottom of page